Антъни Джошуа подкрепи Тайсън Фюри за смяната на треньора преди реванша с Дионтей Уайлдър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Битката в бокса в тежка категория става все по-интригуваща, а в момента с нетърпение се очаква реванша между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Победителят в този мач вероятно ще се бие с британеца Антъни Джошуа след това, за да се определи кой е най-добрият в тежка категория в света.

След дълго време извън спорта, Тайсън Фюри се върна на боксовия ринг и оттогава успя да постигне много добри резултати. Това завръщане обаче не беше лесно за Фюри. Той трябваше да се справя с много лични проблеми, преди да може отново да се състезава на ринга. А за победното завръщане на ринга на Фюри много заслуги има бившия му треньор Бен Дейвисън.

Фюри винаги е говорил позитивно за своя треньор Бен Дейвисън и за приноса му за успеха, който постигна при завръщането си в бокса. Ето защо бокс общността беше шокирана, когато Фюри взе решение да се раздели със своя треньор. Дори Дионтей Уайлдър отправи лека подигравка към Фюри, че направи такава огромна промяна в щаба си преди големия реванш. Въпреки това шампионът в тежка категория Антъни Джошуа оказа подкрепа на Фюри за решението му да смени треньора си.

Антъни Джошуа подкрепя решението на Тайсън Фюри да се раздели с Бен Дейвисън

Британският боксор вярва, че Фюри е взел правилно решение за смяна на треньора преди реванша, ако смята, че това ще му помогне да спечели. Джошуа също вярва, че приятелството между Фюри и Дейвисън не е приключило заради този ход и Дейвисън все пак ще се гордее, ако Фюри запише победа в реванша. В скорошно интервю за Sky Sports Антъни Джошуа бе доста изчерпателен по повод треньорската смяна на Тайсън Фюри:

„Трябва да вземеш най-доброто решение и понякога има малко горчивина, която идва с него. Сега хората ще задават въпроси. Но Тайсън и Бен, вероятно все още са приятели и се разбират. Фюри трябва да направи това, което е подходящо за него. Явно е чувствал, че това трябва да направи за победата. Успехът на Тайсън Фюри ще бъде и успех на Бен Дейвисън”, коментира Ей Джей.

„Може би Тайсън Фюри смята, че това е правилно за него в момента. Той трябва да се доверява на инстинктите си и да ги следва. Тайсън Фюри трябва да направи това, което е подходящо за Тайсън Фюри. Защото само неговото име посочват като победител или губещ след края на боксовия мач”, споделя още Джошуа.