Анте Ребич пак герой за Милан – “росонерите” надвиха Бреша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Възходът на Милан продължи с четвърта поредна победа, след като “росонерите” надиграха Бреша с 1:0 като гости в мач от Серия “А”, благодарение на попадението на Анте Ребич през второто полувреме. Хърватинът за втори пореден мач е герой за Милан, след като в миналия кръг донесе успеха за своя тим срещу Удинезе на “Сан Сиро”.

Стефано Пиоли заложи на Златан Ибрахимович като титуляр, а шведският нападател си партнираше с Родриго Леао в предни позиции. Златан обаче нямаше ден и не успя да вкара попадение на “Стадио Марио Ригамонти”.

Милан не бе по-активният отбор на терена, като двубоят бе равностоен, но трите точки бяха много важни за “червено-черните”. Първата част предложи ситауции за гол пред двете врати, но липсата на по-добър завършващ удар лиши зрителите от попадение.

След 0:0 на почивката, наставникът на гостите Стефано Пиоли бързо направи промяна в атака през втората част и пусна Ребич на мястото на Леао. Хърватинът се разписа в 71-вата минута след асистенция на Сами Кастийехо и отбеляза трети гол в изминалите 2 мача на своя тим. Бреша опита да изравни и имаше положения, но седемте им точни удара в мача не бяха достатъчни за попадение.

Така отборът на Милан регистрира четвърти пореден успех във всички турнири и вече е на 6-ото място в класирането в Серия “А”  с 31 точки, докато тимът на Бреша остана в опасната зона с 15 пункта.