Антон Недялков спечели анкетата “Футболист на Футболистите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Любо Пенев е Най-добър треньор, а Доминик Янков е Най-добър млад футболист

Защитникът на Лудогорец и националния отбор на България – Антон Недялков, стана победител в 20-ото издание на анкетата “Футболист на Футболистите”, съощиха организаторите.

Атлетичният бранител събра най-много гласове в допитването, в което участваха всички професионални играчи от Първа и Втора лига.

Анкетата се организира от Асоциацията на българските футболисти и е уникална по рода си, защото играчите сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

“Изключително съм щастлив от тази награда. Благодаря на всички, които са гласували за мен,” коментира Недялков. “Благодаря на целия отбор на Лудогорец, на треньорите и на ръководството.

“Футболът е колективен спорт и тази награда не е само моя, а е резултат от усилията на целия отбор. Когато усилията, които си вложил през сезона, получават толкова висока оценка, удовлетворението е голямо.

“Още повече, че тази оценка е най-обективна и най-компетентна, защото идва от всички колеги, които играят в нашето първенство.”

Подгласници на Недялков станаха миналогодишният победител в анкетата Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Спас Делев (Арда).

За “Най-добър млад футболист” през настоящия сезон 2020/2021 с огромна преднина бе избран Доминик Янков (Лудогорец). Подгласници в този раздел са Преслав Боруков (Етър) и Виктор Попов (Черно море).

Професионалните ни футболисти определиха Любослав Пенев (Царско село и ЦСКА-София) за “Най-добър треньор”. Наставникът на „армейците“ изпревари Николай Киров (Арда) и Илиан Илиев (Черно море).

Най-добра футболистка за сезон 2020/2021 е Ивана Найденова (НСА). Нейни подгласници са съотборничката й от НСА Тея Пенкова и Вероника Гоцева (Локомотив Пловдив).

Организаторите от Асоциацията на българските футболисти обявиха, че заради пандемията от COVID-19 и тази година няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите.