Антонио Конте с нова атака към ръководството на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Снощната победа над Аталанта позволи на Интер да завърши само на точка зад шампиона Ювентус, но наставникът на Нерадзурите Антонио Конте нямаше вид на щастлив човек след края на изморителния сезон в Серия А.

Бившият селекционер на Скуадра адзура за пореден път разкритикува яростно ръководството на клуба, обявявайки че той и неговите играчи на практика не са получавали нужната подкрепа, за да успеят да настигнат и изпреварят Юве.

“Годината бе трудна за мен, много трудна,” заяви Конте. “Не мисля, че работата на играчите бе оценена по достойнство. Те не получиха почти никаква подкрепа от клуба!

“Трябва да продължим да растем и да да се подобряваме във всяко едно отношение, включително и извън терена. Един голям клуб трябва да защитава своите играчи. Ще говоря с шефовете по този въпрос след края на сезона.

“Трябва да се срещна с президента, който в момента е в Китай. Годината бе напрегната, но футболистите се справиха добре с това да се изолират от критиките и да се сплотят, въпреки всички трудности.

“Бяхме заляти с помия в последните месеци, но не получихме никаква защита от клуба. Проблемът е, че аз имам визия за клуба, знам пътя, по който трябва да поемем и какво трябва да направим.

Конте смята, че Интер така и не успява да направи крачката към върха, продължавайки да допуска едни и същи грешки през последните години.

“Наскоро гледах интервю с Лучано Спалети от 2017 година. Сега сме 2020-а, а нищо не се е променило.

“Аз мога да дам посоката през първата година, но ако не си вземем поуките и продължаваме да правим едни и същи грешки, значи просто сме луди. И искам да е ясно, не говоря за работата на пазара и за трансферите в клуба.”