Арда измъкна точка от Лудогорец в оспорван мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Арда (Кърджали) и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в отложен мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят се игра на стадион “Локомотив” като и двата гола паднаха през първото полувреме. Точен за Арда бе Иван Коконов, а малко преди това Жоржиньо бе дал аванс на “зелените”.

Домакините започнаха с Месут Юсуф на вратата, тъй като Иван Караджов и Николай Банков не бяха на разположение на наставника Николай Киров. Специалистът не можеше а разчита и на полузащитника Емил Мартинов. В нападение за Арда действаха Спас Делев и Радослав Василев, подпомагани от Иван Коконов. С капитанската лента на тима излезе Пламен Крумов, който бе един от тримата централни защитници в схемата 3-5-2, която Николай Киров използва.

Наставникът на гостите Павел Върба пък трябваше да се лиши от услугите на Вандерсон, който изтърпява наказание. Срещата поради контузия пропусна и голмайсторът на отбора Клаудиу Кешеру. В нападение Павел Върба се довери на Якуб Шверчок, Жоржиньо и Мавис Чибота. Героят от мача с Левски – Каули Оливейра, действаше в средата на терена с Абел Анисе и Стефан Баджи, а пред вратаря Владо Стоянов започнаха Григоре, Терзиев, Недялков и Сисиньо.

⚽ Стартов състав на Лудогорец срещу Арда 1924✔️ Направете вашите прогнози до началото на мача на…

Gepostet von PFC Ludogorets 1945 am Mittwoch, 10. Juni 2020

Лудогорец бе по-активен в началото на мача и създаде две положения пред вратата на Арда, но Георги Терзиев и Стефан Баджи не успяха да отбележат. Арда опита да застраши вратата на своя съперник с удар на Иван Коконов маллко след това.

В 38-ата минута на двубоя падна първото попадение, като то бе на сметката на гостите. Григоре предостави топката на Жоржиньо, който с прецизен удар не остави шансове на вратаря на домакините – 0:1.

Арда отговори много бързо и изравни резултата след 4 минути игра. Спас Делев пусна страхотен пас към Коконов, който излъга Владо Стоянов за 1:1 като при този резултат завърши първото полувреме.

Gepostet von ПФК Арда / PFC Arda am Mittwoch, 10. Juni 2020

Малко след подновяването на играта, отборът на Арда можеше да поведе в резултата. Ради Василев стреля от чудесна позиция, но топката се отби в напречната греда и гостите извадиха късмет.

В 60-ата минута Абел Анисе пропусна не лоша възможност за Лудогорец и резултатът остана непроменен. В следващите минутки головите положения пред двете врати липсваха.

Малко преди края на редовното време, вратарят на домакините Месут Юсуф направи страхотно спасяване при удар на Тауата. В оставащите минути Арда издържа на натиска на “орлите” и спечели точка от срещата.

Лудогорец добави една точка към своя актив от днешния мач и вече има 10 пункта аванс пред Локо Пловдив и ЦСКА-София. Съставът на Арда пък събра 31 точки и зае 8-ото място в класирането.