Арда мина през Крумовград за четвърта поредна победа в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Воденият от Александър Тунчев отбор задмина Лудогорец и ЦСКА в класирането

Арда Кърджали победи Крумовград с 3:1 като гост в двубой от междинния 11-и кръг на родното първенство. Футболистите, предвождани от Александър Тунчев, изиграха много силно първо полувреме в Коматево и си извоюваха успеха с три попадения до почивката. Крумовград пък успя да стигне само до почетен гол през втората част и продължи слабата си серия.

Победата бе шеста за Арда от началото на сезона и отборът вече има 19 точки, с които се настани на 4-ото място, поне временно пред отобра на ЦСКА, който тази вечер играе с Локо София у дома. Съставът на Крумовград остана с 13 пункта на 9-ата позиция в таблицата.

Арда започна силно срещата и поведе в 4-ата минута след разбъркване при изпълнение на корнер. Топката се озова в Джелал Хюсеинов и той от близка дистанция засече с крак за 0:1.

В 17-ата минута тимътна Александър Тунчев нанесе втория удар. Преслав Боруков открадна топката от съперников футболист в наказателното поле и с прецизен удар я прати в мрежата на Янко Георгиев – 0:2.

В 30-ата минута Арда сложи точка на спора с трети гол. Умар Сако връхлетя върху топката при центриране на Цонев от ъглов удар и с глава я заби във вратата на Георгиев за 0:3.

Малко преди края на първата част вратарят на гостите Господинов отрази опасен удар на Диего Рапосо. Така Арда се прибра на почивка с класическа преднина.

След почивката Арда намали оборотите. Крумовград се възползва и в 63-ата минута намали резултата чрез Рапосо, който се възползва от неточност на Лъчезар Котев.

В 87-ата минута Александър Колев засече центриране с глава, но ударът му премина покрай вратата на гостите. Това бе и последната по-интересна ситуация в срещата, която бе категорично спечелена от кърджалийци.