Арда на 1/8-финал след успех във Варна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Николай Киров надигра Спартак (Варна), макар и без някои от ключовите си играчи

Макар и появил се в експериментален състав Арда съумя да надиграе с 2:1 амбициозния тим на Спартак (Варна) в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на България.

Домакините от морската столица взеха престижен скалп, елиминирайки в предишния кръг на надпреварата Локомотив (София), започнаха срещата мотивирано, като никой от двата тима не съумяваше да вземе превес в началните минути.

В средата на първата част гостите от Кърджали съумяха да се сдобият с аванс след попадение на снажния хърватски халф Ловре Кнежевич, дошло след асистенция на французина Муса Адад.

Соколите опитаха да отвърнат на предизвикателството и на свой ред организираха няколко опасни акции към вратата, пазена от Васил Симеонов.

В последните минути на първата част стражът на гостите отрази опасни удари на Георги Георгиев и Венцислав Гурков, но шест минути след подновяването на играта се оказа безпомощен след майсторския завършек на Янчо Андреев.

Радостта на домакините обаче не трая дълго и още в 60-ата минута появилият се като резерва Спас Делев възстанови аванса им.

В заключителните акорди на двубоя Спартак отпадна физически и гостите пропуснаха да направят преднината си още по-внушителна – Кнежевич удари гредата, а опасна атака на Делев бе спряна заради наличието на втора топка на терена.

СПАРТАК (ВАРНА) – АРДА 1:2 (0:1)

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Кнежевич (21), 1:1 Андреев (51), 1:2 Делев (60)

Стартови състави:

Спартак (Варна): 12. Славов, 14. Михайлов, 5. Паскалев, 3. Ибрям, 13. Върбанов, 8. Георгиев, 19. Андреев, 10. Смирнов, 11. Гурков, 66. Юнуз, 90. Неджет

Арда: Симеонов, 20. Лозев, 71. Крумов, 4. Стоев, 11. Георгиев, 27. Мартинов, 80. Котев, 15. Адад, 7. Александров, 10. Ковачев, 22. Кнежевич