Арда отново срази Ботев на “Колежа” за първа победа през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Александър Тунчев използва отлично шансовете си в нападение и стигна до първи три точки през новата кампания

Арда спечели гостуването си на Ботев Пловдив с 2:0 в среща от 4-ия кръг на родното първенство. В седми пореден официален мач Ботев Пловдив у дома не успя да запише победа. Умар Сако и Станислав Иванов реализираха попаденията за тима от Кърджали.

С този успех отборът на Арда събра 4 точки в актива си и спечели доста позиции в класирането на efbet Лига, като е в средата на таблицата. Ботев Пловдив пък остана с 2 пункта на 14-ата позиция.

В седми пореден официален мач Ботев Пловдив не успя да запише победа. Почти целият двубой бе равностоен, но възпитаниците на Станислав Генчев така и не успяха да отбележат попадение.

Янис Карабельов и Джеймс Ето’о направиха пропуски за домакините през първата част. Арда пък откри резултата при първия си шанс, когато в 40-ата минута Ради Цонев центрира от корнер и Уамр Сако засече с глава за 0:1.

120 секунди по-късно авансът на гостите бе удвоен. Станислав Иванов се развихри в наказателното поле, демонстрирайки страхотна техника, за да порази вратата на Даниел Кайзер – 0:2.

Ботев стартира втората част с мисъл за попадение. Вратарят на Арда Анатолий Господинов отрази удар на Ннади в 48-ата минута. Малко след това стражът на гостите спаси с лекота удар на Акере.

В 59-ата минута техничен удар на Деян Лозев премина на сантиметри над сглобката и резултатът остана непроменен.

С изминаването на половината от втората част, Ботев Пловдив сякаш се примири, че ще загуби двубоя. “Жълто-черните” трудно стигаха до ситуации пред вратата на съперника и в крайна сметка не успяха да вкарат дори почетен гол.

В добавеното време футболистът на “жълто-черните” Антонио Перера бе изгонен за втори жълт картон.