Арда срази ЦСКА 1948 в София, Коконов с феноменален гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Арда записа първа победа сезон 2020/21 в efbet Лига, след като надигра тима на ЦСКА 1948 в мач от третия кръг на първенството. Воденият от Николай Киров отбор стигна до успеха на националния стадион “Васил Левски” с попадения на Спас Делев и Иван Коконов, който вкара феноменален гол със задна ножица.

Наставникът на домакините Краси Балъков заложи на всичко най-добро, като в нападение действаше ветерена Мартин Камбуров. Той имаше подкрепата на Галин Иванов, Дани Младенов и Денислав Александров. Арда пък започна със Спас Делев и Иван Коконов в офанзивен план, като сред титулярите отново бе и младият Светослав Ковачев.

В 15-ата минута гостите от Кърджали откриха резултата. Иван Коконов комбинира със Спас Делев в наказателното поле и нападателят с прецизен удар прати топката в мрежата на Наумов. Вратарят на “червените” запази суха мрежа в миналия мач с Берое, но днес доста рано инкасира попадение.

В 33-ата минута ЦСКА 1948 имаше шанс да изравни резултата, но ударът на Васил Шопов от далечно разстояние бе спасен от вратаря Васил Стоименов. До края на първата част нямаше други голови положения и тимът на Николай Киров се прибра на почивка с аванс от един гол.

Полувреме!#МачкайАРДА #СамоАРДА #ПФКАРДА #PFCARDA 💙🙌

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Monday, August 24, 2020

Второто полувреме бе равностойно, но гостите нанесоха своя втори удар. В 60-ата минута Матеус Леони бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на ЦСКА 1949. Подаването му рикошира в защитник на ЦСКА 1948, а топката отиде в Иван Коконов, който изпълни страхотна задна ножица прати топката в мрежата на Наумов за 0:2, с което предреши крайния изход на срещата.

В 68-ата минута Арда можеше да отбележи трети гол. Шутът на Спас Делев обаче бе отразен от Даниел Наумов и резултатът остана непроменен. До края на двубоя нов гол не падна и Арда спечели двубоя с 2:0, а в продължението на срещата Мартин Камбуров можеше да отбележи почетен гол за “червените”.

С този си успех, тимът на Арда се изкачи на 5-ото място в класирането с актив от 5 точки, като е на една зад третия Лудогорец. Отборът на ЦСКА 1948 пък допусна първа загуба за сезона и остана на 11-ото място с 2 точки.