Арда игра смело, но Апоел си тръгна с два гола от Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалии не успяха да стигнат до победата в дебютния си мач в евротурнирите

Арда Кърджали загуби с 0:2 домакинството си на израелския Апоел Беер-Шева в дебютния си мач в евротурнирите.

Момчетата на Николай Киров изиграха смело срещата без страх от противника, но две перфектно развити атаки на Апоел донесоха солидния им аванс преди реванша след седмица.

В началото на мача израелският тим контролираше топката, но без да успее да застраши Караджов. В 21-ата минута гостите вкараха топката във вратата на Караджов, но попадението не бе зачетено заради засада, а две минути след това стражът на Арда спаси удар на Мариано Барейро.

След половин час игра домакините организираха добра атака, но Делев не успя да центрира в наказателно поле и вместо това върна към Деян Лозев, а той продължи към Крум Стоянов, но бранителят не успя да отправи точен удар.

В 37-та минута Лозев направи грешка, от която Аколатсе имаше шанс да даде аванс на израелците, но отново Караджов беше на мястото си. Минута след това Николай Киров трябваше да прави принудителна смяна, след като Крум Стоянов напусна контузен, а на негово място в игра се появи Александър Георгиев.
Арда игра смело, но Апоел си тръгна с два гола от Кърджали 1
Второто полувреме започна много лошо за родния тим и в 52-та Беер-Шева поведе. След центриране от корнер, Барейро засече топката с глава във вратата на Караджов.

Малко след час игра Спас Делев стреля от пряк свободен удар, но уцели стената, а в 64-та минута отново той повтори същото изпълнение. В 70-ата минута след центриране от свободен удар Барейро пробва нов удар с глава, но топката излезе в аут.

Седем минути след това обаче Апоел удвои аванса си. Ужен Ансах нахлу отляво и центрира остро към Миха, който от воле матира Караджов за втори път в мача.

Стартови състави:

Арда: Караджов, Желев, Крумов, Стоев, Лозев, Мартинов, Котев, Стоянов, Коконов, Делев, Йорданов

Апоел Беер-Шева: Харуш, Абу Абаид, Мигел Виктор, Тиби, Келтйенс, Барейра, Гордана, Сафури, Анса, Шештер, Аколатсе