Арда ще се жалва на ФИФА за решение на БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалийци не са доволни от датата на баража, който им предстои

Ръководството на Арда Кърджали обмисля да подаде жалба до ФИФА. Причината за това е връщането на баража за Лигата на конференциите срещу Левски на 11 юли. Това бе първоначално обявената дата от БФС, но впоследствие тя бе изместена ден по-рано. Вчера обаче БФС промени решението си повторно и обяви, че плейофа ще се играе на 11 юли, както бе заложено по програма.

“Доста неща се насъбраха…и със съдийството, ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този начин. Разбира се, ФИФА няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме, защото не може БФС да обслужва интересите на няколко отбора. Това вече е грозно”, каза изпълнителният директор на Арда Ахмед Моллахасан.

“Анекс за един ден няма как да стане. Тези взаимоотношения са професионални. Ел Мами е под наем от Аланияспрор от Турция. Няма как…вчера обяви БФС, че отменя деня на мача и ние днес в петък трябва да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден.

Мисля, че трима или четирима са с изтичащи договори. Те са възлови играчи. Един от тях е Ласана Н’Диайе, един от нашите голмайстори, той е под наем от ЦСКА Москва, Ел Мами, Умар Сако сме го взели сме под наем от ЛАСК Линц от дата до дата, до 10-и, защото БФС обяви края на първенството на 10-и. Сега той е под въпрос дали ще може да играе. Ще се опитваме чрез анекси и такива неща, но то не е проблем само договора, има работни визи, лични карти.

БФС промени датата с един ден, но те знаят, че договорите на нашите играчи изтичат на 10-и. Те имат тази информация. Обяснението на БФС е, че е заради протестите. Но ние няма да играем в центъра на София. Ще играем на стадион”, добави той.