Арда уреди спаринг, ще играе в Стара Загора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на Арда потвърди, че в петък тимът на Николай Киров ще изиграе контролна среща с втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица).

Двубоят ще се играе на “Трейс Арена” в Стара Загора от 11.00 часа и ще бъде излъчван пряко в YouTube канала на кърджалийския клуб.

Спарингът е предназначен да запълни “дупката”, породена от паузата в първенството заради мачовете на националните отбори.

Както е известно няколко от основните футболисти на насладилия се на солиден старт в Първа лига Арда получиха повиквателни за националните гарнитури.

Именно заради отсъствието на титуляри като Спас Делев, Светослав Ковачев и Милен Желев, Киров ще може да даде повече игрово време на играчи, които в досегашните мачове оставаха извън стартовите единайсет.

Арда и Локомотив (Горна Оряховица) са сред тимовете с най-много сезони във втория ешелон на професионалния ни футбол, макар че дълги години не се изправяха един срещу друг заради наличието на Северна и Южна Б група.

Железничарите от Горна Оряховица имат на сметката си 39 сезона във втората по сила дивизия, а гордостта на източните Родопи – Арда, който вече втора година играе с успех в елита, е с 33 сезона.