Арда закотви “канарчетата” на 10-то място след победа в Кърджали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арда скъси дистанцията до Славия, след като събра 49 пункта и вече е на пет от „белите“ три кръга преди края на плейофната фаза

Арда надви Ботев (Пловдив) с 2:1 като домакин в Кърджали в среща от програмата на 33-ия кръг в efbet Лига. „Жълто-черните“ поведоха чрез Мартин Секулич през първата част, но през второто кърджалийци осъществиха пълен обрат в рамките само на три минути, след две попадения на Светослав Ковачев.

В 35-ата минута Бароан шутира, но Анатолий Господинов отрази. Мартин Секулич навлезе от втора позиция, за да направи добавка във вратата на Арда, извеждайки Ботев (Пловдив) напред в резултата.

Две минути след като измина час игра Светослав Ковачев напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Светослав Иванов запази топката в очертанията на терена и върна към точката за изпълнение на дузпа, където Ковачев изпревари Самюел Акере и с едно докосване прати топката във вратата и възстанови равенството.

Само три минути по-късно Радослав Цонев центрира от корнер на първа греда, където Джеймс Ето’о не успя да изчисти топката по най-добрия начин, а Светослав Ковачев засече топката от воле и я прати в долния десен ъгъл, не оставайки никакви шансове за Георги Аргилашки.

По този начин Арда скъси дистанцията до Славия, след като събра 49 пункта и вече е на пет от „белите“ три кръга преди края на плейофната фаза в родната efbet Лига. Ботев пък ще завърши сезона на 10-а позиция, след като вече няма шанс да задмине Локомотив (София), като „канарчетата“ към момента са с актив от 32 точки и е на десет от столичните „железничари“.