google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двукратният олимпийски шампион ще отбележи личния си празник в Будапеща

Днес двукратният олимпийски и трикратен световен шампион Армен Назарян навършва 47 години, съобщава Българската федерация по борба.

Роден на 9 март 1974 година в арменския град Масис (б. а. – тогава Съветски съюз), той започва да се занимава с борба още през 1982-а, като още на следващата година става градски шампион при юношите.

След като печели две европейски титли и олимпийско злато през 1996 година с екипа на Армения, Назарян приема българско гражданство и записва нова впечатляваща серия от шампионски трофеи.

С родния трибагреник на гърдите Армен стъпва три пъти на световния връх, печели четири европейски титли и се окичва със златния олимпийски медал на Игрите в Сидни през 2000 година.

Международната федерация по борба обявява Назарян за №1 на годината в класическия стил през 1998 и 2003 година. През 2005-а пък знаменитият спортист е приет в Залата на славата на световната борба.

От няколко години Армен е старши треньор на националния ни тим по класическа борба.

Екипът на 7 Спорт честити празника на големия шампион и пожелава успешно представяне на представителния отбор на предстоящата друга седмица олимпийска квалификация в Будапеща.