Арсенал е готов да предложи огромна заплата на Уилиан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал ще опита да направи всичко възможно да привлече един от основните футболисти на Челси в последните години – Уилиан. Бразилецът почти сигурно ще напусне ‘Стамфорд Бридж’ след края на настоящия сезон. Договорът на футболиста със „сините“ изтича и изглежда, че няма да бъде подновен, така че Уилиан ще бъде свободен агент.

Ръководството на Челси предлага двугодишен договор на Уилиан, но бразилският национал иска продължителността на евентуалното ново споразумение да бъде за 3 сезона. Поради тази причина преговорите между двете страни не вървят.

„Daily Maily“ съобщава, че Арсенал е готов да предложи на крилото заплата в размер на 250 хиляди паунда седмично и контракт за 3 сезона.

Тази оферта обаче е била обсъждана от „топчиите“ преди пандемията от коронавирус и не е ясно дали в момента клубът ще има финансовата възможност да отправи подобна оферта на Уилиан.

Ако все пак се стигне до подобна сделка и Уилиан премине в Арсенал, бразилецът ще стане вторият най-скъпоплатен играч в клуба след Месут Йозил, който взема внушителните 350 хиляди паунда на седмица. Към момента вторият най-скъпоплатен играч в тима от “Емиратс” е капитанът Пиер-Емерик Обамеянг, който получава 200 хиляди паунда на седмица.