google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал записа труден успех с 2:1 като гост на Шефилд Юнайтед в двубой от 1/4-финалите на “ФА Къп”. Попаденията за “артилеристите” отбелязаха Никола Пепе и Дани Себайос, докато точен за “остриетата” бе Дейвид Макголдрик.

С успеха си днес Арсенал се класира на 1/2-финалната фаза на “ФА Къп”. Това бе и втора поредна победа за отбора, след като преди три дни “топчиите” надвиха Саутхемптън с 2:0 на “Сейнт Мери Стейдиъм” във Висшата лига.

Наставникът на гостите Микел Артета направи пет промени в своя титулярен състав в сравнение с последния двубой на тима от Висшата лига срещу Саутхемптън. Титулярни позиции получиха Ейнсли Мейтланд-Найлс, Джоузеф Уилок, Давид Луис, Сеад Колашинац и Александре Лаказет. Звездата на тима Пиер-Емерик Обамеянг пък остана резерва.

Шефилд Юнайтед отстъпи притежанието на топката още от началото на срещата, но имаше първите по-добри възможности за гол. В 9-ата минута Лундстрам прати топката в мрежата на Арсенал, но голът бе отменен поради засада. Малко след това домакините имаха още една добра възможност за гол. Макбърни се извиси над всички в наказателното поле на “топчиите” и стреля опасно, но ударът му мина покрай вратата.

В 23-ата минута Арсенал получи дузпа, след като Лаказет бе фаулиран от Башам в наказателното поле. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Никола Пепе, който не сбърка от бялата точка за 0:1.

Арсенал можеше да удвои аванса си няколко минутки по-късно. Лаказет получи отличен пас и шутира без да се двоуми, но Дийн Хендерсън се намеси блестящо. Малко по-късно вратарят на Шефилд отново бе на висота, след като отрази опасно центриране на Мейтланд-Найлс. В края на първата част “артилеристите” имаха добър шанс за втори гол, но Пепе пропусна.

Стартът на втората част за Арсенал не бе добър, тъй като Давид Луис се контузи и напусна терена, а в игра се появи Роб Холдинг. В 58-ата минута Шефилд Юнайтед вкара попадение чрез Маголдрик, но отново голът не бе зачетен поради много тънка засада. Естествено футболистите на домакините имаха претенции, но ВАР помогна на съдията да вземе правилното решение.

Шефилд продължи да играе по-добре и създаде ново опасно положение малко след това като удар на Крис Башам мина над гредата. Натискът на “остриетата” продължи и Дейвид Макголдрик изравни резултата в 87-ата минута – 1:1. Три минути след това домакините можеха да направят пълен обрат, но удар на Били Шарп бе спасен по блестящ начин от Емилиано Мартинес.

Дани Себайос нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл прати топката в мрежата на Хендерсън за 1:2, с което донесе успеха на “артилеристите”. Така Арсенал се класира на 1/2-финалите на “ФА Къп” и направи крачка към 14-ия си трофей в състезанието, като тимът е лидер по трофеи в турнира с 13 спечелени титли.