Арсенал е приготвил милионите за нападател на Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Арсенал води преговори за осигуряване подписа на нападателя на Наполи Аркадиуш Милик, твърди La Repubblica. Атакуващият футболист на Наполи се представя силно в Серия “А” през последните няколко години.

Арсенал е на опашката, за да подпише с поляка, който в момента е най-добрият голмайстор на Наполи в италианската Серия “А” с 9 гола до името си. Нападателят е първи избор за нападението на неаполитанцо, но Милик пропусна няколко мача през този сезон поради контузия. Той е участвал само в 16 от техните 26 мача в лигата.

Въпреки това, Милик остава голмайсторът на тима. Това дава ясна представа за неговия талант и стойност в сегашния състав на Наполи. Милик е вкарал 46 гола в 109 мача за Наполи във всички състезания.

От друга страна, Арсенал вижда Милик като идеален заместител на техния звезден нападател и капитан Пиер-Емерик Обамеянг, който привлича голям интерес от няколко клуба в Европа. Нападателят от Габон все още не е удължил договора си с “артилеристите”, който трябва да изтече следващото лято и това поставя лондончани под напрежение преди следващия сезон.

Обамеянг е единственият топ нападател на Арсенал през този сезон, вкарвайки основния брой от головете си в лигата. 17 от 40-те гола на Арсенал във Висшата лига този сезон за дело на Обамеянг, който очевидно е един от най-добрите играчи в тима на Микел Артета.

Освен Обамеянг, артилеристите имат още един утвърден нападател в лицето на Александър Лаказет, но французинът далеч не е впечатляващ. Той успя да вкара само 7 гола, въпреки че направи 20 участия в лигата и изглежда е претърпял спад във формата, след като през миналата кампания се радваше на добри изяви.

Междувременно Милик беше в сензационна форма и през миналия сезон, като вкара впечатляващите 17 гола в лигата и помогна на Наполи да завърши 2-ри в таблицата. Вземайки го в редиците си, Арсенал ще има постоянен голмайстор в отбора си, който може да помогне на тима.