google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал се насочва към капитана на Пари Сен Жермен Тиаго Силва за заместник на Давид Луис, но четири други клуба от Висшата лига имат интерес към опитният защитник, който ще е свободен агент това лято.

Бразилецът ще приключи своя осемгодишен престой на „Парк де Принс“, когато договорът му изтича, въпреки че първо ще подпише краткосрочно удължаване на контракта, за да може да доигае с парижани турнира Шампионската лига. Силва си тръгва от ПСЖ, след като печели седем титли в Лига 1, както и още много други трофеи на домашната сцена.

Въпреки че Тиго Силва ще навърши 36 години през септември, той записа 30 мача през този сезон, включително шест в Шампионската лига и 21 в лигата. Огромният опит на Силва се разпростира на международно ниво и като той има 89 мача за Бразилия, като игра на Мондиал 2014 и 2018, като също така спечели Купата на конфедерациите 2013 и Копа Америка 2019.

След като Тиаго Силва няма да остане в ПСЖ, клубовете от Висашата лига Арсенал, Евертън, Уулвс, Нюкасъл и Уест Хем обмислят да направят оферта за договор на 35-годишния бранител.

Интересът на артилеристите, въпреки огромната му заплата от над 300 000 паунда на седмица, се казва, че произтича от несигурното бъдеще на Давид Луис. Договорът на Луис изтича това лято, като все пак “артилеристите” може и да го задържат в състава си.

Смята се, че Микел Артета има желание да разчита на Луис за още 12 месеца, но той публично флиртува със завръщане в Бенфика.

Агентът на Луис Киа Джоурабчиян сподели, че играчът е “много щастлив” на “Емиратс” и има “изключително добри отношения” с Артета, а също и технически директор Еду.

„Всички сме много наясно с тази ситуация като Давид Луис ще седне на преговир с Арсенал преди началото на сезона и ще се реши дали ще остане или не.

Но в случай, че Давид Луис напусне Арсенал, Тиаго Силва може да бъде привлечен като заместни, но Арсенал трябва да действа бързо, ако иска да си осигури подписа на капитана на ПСЖ.