google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите на Острова, Арсенал и Ливърпул обмислят трансферен ход за полузащитника на Брайтън Ив Бисума, когато трансферният прозорец отвори отново през януари

Халфът на Брайтън Ив Бисума представлява интерес за двама от гигантите във Висшата лига, пише talkSPORT. Арсенал и Ливърпул проявяват интерес към полузащитника и обмислят да направят оферта за една от звездите на “чайките” през зимния трансферен прозорец.

Ив Бисума се присъедини към Брайтън през лятото на 2018 г. и постепенно стана много важна част от състава на “чайките”. През сезон 2020/21 той успя да се превърне в ключов играч за Брайтън, като 24-годишният футболист изпусна само един мач от Висшата лига този сезон. Греъм Потър като че ли предпочита да играе с трима в защита и залага на схемите 3-5-2 или 3-4-1-2 след завръщането на Бен Уайт и това е видяло Бисума да присъства почти винаги в стартовия състав като един от двамата централни халфове в гореспоменатата тактика.

Способността му да доминира в полузащитата, да печели високите топки и да спира атакуте на съперник е нещо, което изглежда е забелязано от Арсенал и Ливърпул. Шампионите на Висшата лига се опитват да намерят заместник на Вайналдум, който ще напусне в края на сезона. Що се отнася до Арсенал, те имат нужда от креативност в средата на терена. Бисума може би все още не е проявил толкова креативна страна, неговият набор от умения позволява на отбора му да задържи и да си върне топката в полузащитата, което може да бъде огромен плюс за отбор, който не е достатъчно креативен.

За Бисума преминаването в един от двата клуба би било стъпка нагоре в кариерата му, но би застрашило и настоящия му статут на редовен титуляр. Понастоящем неговият тим Брайтън е 16-и и в класирането и може би ще се бори за оцеляване този сезон, което ще затрудни Арсенал или Ливърпул да вземат Бисума в средата на сезона. Наставникът на “чайките” Греъм Потър би искал да запази всичките си ключови играчи и да запази елитния статут на отбора и за сезон 2021/22.