Арсенал и Тотнъм се прицелиха в звезда на Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според медиите в Италия, отборит на Арсенал и Тотнъм следят ситуацията със звездата на Милан Франк Кеси, който ще навлезе в последната година от договора си с "рооснерите" през лятото

Италианското издание Calciomercato излиза с новината, че съперниците от Северен Лондон Арсенал и Тотнъм ще се борят за подписа на халфа на Милан Франк Кеси.

След като започва кариерата си като юноша в отбора на Стела в родината си Кот д’Ивоар, Кеси се премести в Европа през 2015 г., като подписа с Аталанта. След наем в Чезена, полузащитникът се утвърди като играч на Ла Деа и бързо се превърна в един от най-вълнуващите млади таланти в Серия А. Това накара Милан да го привлече през лятото на 2017 г., като първоначално сключи сделка за двугодишен наем, преди да направи трансфера му постоянен миналата година.

По време на престоя си на “Сан Сиро”, 23-годишният футболист е бил много ценен за отбора, въпреки че през този период е имало редица управленски промени. Сега той е едно от първите имена в стартовия състав на Стефано Пиоли, като Кеси стартира в девет от десетте мача на Милан от Серия А през този сезон, като допринесе с четири гола и три асистенции, помагайки на росонерите да заемат първото място в класирането. Халфът обаче ще влезе в последната година от настоящия си договор с Милан в края на сезона, което поставя редица клубове в повишена готовност да го закупят, включително Арсенал и Тотнъм.

Арсенал подсили отбора си в средата на терена през изминалото лято с подписването на Томас Партей и Дани Себайос. Последният обаче се присъедини към тима с договор за наем и трябва да се завърне в клуба си Реал Мадрид в края на сезона, докато полузащитникът Гранит Джака не се представя на ниво през този сезон.

По този начин, играч като Франк Кесие ще укрепи полузащитата на Арсенал. Въпреки че в този момент тимът на Микел Артета има по-належаща нужда от креативен плеймейкър, то Кеси ще бъде ценен за “артилеристите”.

Тотнъм също укрепи полузащитата си наскоро сп ривличането на Пиер-Емил Хойрберг, който е много важен за отбора на Жозе Моуриньо през този сезон. Муса Сисоко също се превърна в жизненоважен играч. Бъдещето на Хари Уинкс в клуба обаче е под въпрос, а Сисоко е на 31 години, така че нов перспективен халф няма да бъде излишен за “шпорите”.

Милан обаче няма намерение да остави Кеси да си тръгне и планира да го обвърже с нов договор. За да избегнат интереса на Арсенал и Тотнъм, “росонерите” са сложили цена от 50 милиона евро за национала на Кот д’Ивоар. Тепърва ще се разбере дали някой от гигантите от Северен Лондон ще отправи оферта за 23-годишния футболист.