Арсенал има малък шанс да привлече Ерик Гарсия от Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Универсалният защитник на каталунците Ерик Гарсия е малко вероятно да напусне клуба

Според информация на авторитетното испанско издание Mundo Deportivo, испанският централен защитник Ерик Гарсия е обект на интерес от страна на Арсенал. Но треньорът на Барселона Шави Ернандес иска да задържи 22-годишният футболист в клуба за кампанията 2023/24. Предвид желанието на Шави, универсалният защитник на Барселона едва ли ще премине в клуба от Северен Лондон преди затварянето на летния трансферен прозорец.

Ерик Гарсия взе решение да напусне Барселона през 2017 г., но се присъедини отново към тях преди две години. 22-годишният футболист приключи първия си престой при “блаугранас” , тъй като искаше да си осигури по-бърз път към редовни минути в първия отбор. И той го получи в Манчестър Сити, преди да започне да остава по-често на пейката. Пеп Гуардиола искаше да задържи Гарсия на “Етихад Стейдъм” след изтичането на договора му. Но испанският национал напусна Манчестър Сити като свободен агент през юли 2021 г. и така се завърна в Барселона със свободен трансфер, за да се опита да стане безспорният първи избор за централен защитник на Камп Ноу.

Гарсия се появяваше редовно през сезон 2021/22, но през миналия сезон след пристигането на Андреас Кристенсен и Жул Кунде започна да играе по-рядко. Освен това Роналд Араухо се утвърди като ключова фигура за тима на Барселона. Така испанецът се превърна в незначителен играч за каталунския гранд, а през новия сезон има само 56 минути игрово време в три мача.

Все пак доста големи клубове от цяла Европа проявяват интерес към Гарсия. Ювентус и Арсенал са сред неговите ухажори. “Топчиите” ще пробват да вземат футболиста в сделка под наем, тъй като Юриен Тимбър получи контузия в първия кръг на Висшата лига и ще бъде аут за дълго време. В информацията на Mundo Deportivo обаче се твърди, че Шави Ернандес не иска Барселона да продаде бившия защитник на Манчестър Сити и поради тази причина Арсенал надали ще успее да привлече испанския национал.