Арсенал има предимство пред Тотнъм за подписа на Марсел Сабицер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал е на пол позишън, за да подпише с капитана на РБ Лайпциг Марсел Сабицер, който е трансферна цел и на Тотнъм

Тимът на Арсенал води надпреварата за осигуряване на услугите на Марсел Сабицер от РБ Лайпциг. Австрийският национал също е обект на интерес от Тотнъм, а и шампионът на Германия Байерн Мюнхен следи отблизо ситуацията с играча.

От пет години насам Сабицер е основен играч за РБ Лайпциг. През този период той не само се е утвърдил като един от най-добрите играчи в тима от Бундеслигата, но също така е успял да се наслади на невероятен прогрес на “Ред Бул Аренa”, като Лайпциг го назова за капитан на клуба през миналата година. По време на престоя си в Лайпциг, 26-годишният футболист е участвал 206 пъти за клуба, като има 46 гола и 38 асистенции. Прогресът на играча през последните пет години привлича вниманието на редица топ клубове в цяла Европа, два от които са Арсенал и Тотнъм.

Понастоящем Арсенал се възражда, след като спечели всеки от последните си четири мача. Но безспорно е, че те имат нужда от халф, който да добави нужното творчество в средата на терена. Именно Сабицер би свършил отлична работа на Арсенал в полузащитата.

Интересът от Тотнъм също има смисъл, като се има предвид, че Деле Али е изправен пред несигурно бъдеще в клуба, въпреки звездното си представяне срещу Марийн във ФА Къп. Освен това се съобщава, че Жедсън Фернандес ще бъде върнат на Бенфика този месец. Напускането на дуото ще отвори поне едно място в звеното на полузащитата на Тотнъм, като гъвкавостта на Марсел Сабицер означава, че той може да бъде вариант за различни позиции в тима на Жозе Моуриньо.

В допълнение към Тотнъм и Арсенал, Байерн Мюнхен също следи ситуацията на Сабицер, докато Манчестър Юнайтед преди е бил свързан с него. Информацията на медиите на Острова обаче предполага, че Арсенал и Тотнъм са готови да платят откупната му клауза в размер на 55 милиона евро, а “артилеристите” водят надпреварата за неговия подпис.