Арсенал има предимство в битката за Расмус Хьойлунд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лидерът Висшата лига води в надпреварата за подписа на 20-годишния нападател на Аталанта

Според информация на италианското издание CalcioMercato, Арсенал е в изгодна позиция да подпише с датския голаджия Расмус Хьойлунд. 20-годишният нападател на Аталанта е един от най-търсените играчи в момента след силните си изяви за клуб и държава.

Хьойлундправи чудеса както за клуба, така и за страната си. И изявите му не останаха незабелязани от големите клубове. 20-годишният футболист е на радара на някои от най-големите отбори в световния футбол. И според информациите Арсенал води в надпреварата за неговото привличане.

Датският национал се присъедини към Аталанта преди старта на сезон 2022/23 след впечатляващо представяне за австрийския Щурм Грац. Той става все по-силен, откакто се присъедини към италианския клуб. 20-годишният футболист вече се е наложил като ключов играч в техния състав. Хьойлунд има 10 гола на сметката си в 25 изяви за Аталанта.

Що се отнася до текущия сезон, той има общо 33 мача и има 19 гола. 20-годишният футболист показза страхотна форма в квалификациите за Евро 2024. Той отбеляза 5 гола в първите два мача на Дания в групата и интересът към него нарасна още повече, но Арсенал ще се опита да се пребори за подписа му.