Арсенал иска да подпише с дефанзивен халф през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Микел Артета има желание да привлече дефанзивен полузащитник през следващия трансферен прозорец

Според медията Football Insider, Арсенал ще се стреми да подпише с дефанзивен халф през януари, за да разреши проблемна позиция в състава. Постоянните проблеми с контузии на Томас Партей оставиха Микел Артета без опции, тъй като той би искал да доведе играч, който да е алтернатива на Деклан Райс.

От началото на сезона повечето медии съобщават, че Арсенал се нуждае от нов нападател, за да подсили атаката си. Хора като Айтън Тони и Душан Влахович са свързвани клуба, но всъщност Микел Артета има други планове. Артилеристите няма да имат много голям бюджет през януарския прозорец, въпреки че имат желание да укрепят няколко позиции в отбора с нови попълнения. Тъй като Юриен Тимбър е контузен, те може да търсят нов защитник в следващия прозорец, докато полузащитник също присъства в дневния им ред.

Отсъствието на Партей остави Артета с ограничени възможности през труден период от техния сезон. Следователно мениджърът не иска да разчита твърде много на ганеца през втората част на сезона и желае клубът да подпише с дефанзивен полузащитник приоритетно през януари.

Играчи като Дъглас Луис и Рубен Невес фигурират в списъка с трансферни цели на Арсенал. Микел Артета би искал някой с опит във Висшата лига, така че предстои да видим кой халф ще акостира на “Емиратс” през януари.