Арсенал обмисля да се подсили с нападател от Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" смятат да предложат младия перспективен халф Чарли Патино в сделката за подписа на Булайе Диа от Салернитана

Според информация на медията Salernonotizie, сенегалският национал Булайе Диа е обект на интерес от Арсенал. Артилеристите искат да подпишат с нападател през януарския трансферен прозорец. И те са готови да предложат на Чарли Патино и 13 милиона паунда в сделката за привличането на 27-годишния нападател, който играе на добро ниво в Серия А.

Булайе Диа се представя много добре, откакто се присъедини към Салернитана. Сенегалският национал проби на футболната сцена при тригодишния си престой в Реймс. Той бе привлечен от Виляреал през 2021 г., като не успя да впечатли при “жълтата подводница”. Салернитана го взе под наем през август 2022 г. Сенегалският футболист се радваше на отличен престой под наем в клуба от Серия А и Салернитана го привлече за постоянно през миналото лято. През този сезон футболистът има 4 гола в 13 мача за клуба от Салерно.

Арсенал ще търси нов нападател през януари, като е свързван с Айвън Тони и Душан Влахович. Интересът на тима към Булайе Диа е изненадващ. “Топчиите” обаче имат план за привличането на играча за ниска сума. Те ще предложат 13 млн. паунда на Салернитана, както и халфа Чали Патино. Предстои да видим дали Салернитана би се съгласил на подобна сделка в началото на 2024 г.