Арсенал иска да вземе играч на Порто без пари през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите, Арсенал обмисля трансфер през лятото на Отавио, който не желае да удължи договора си с Порто

Италианският журналист Николо Шира сподели интересна новина за бразилския халф Отавио – звездата на Порто обеща да не удължава договора си в клуба. Настоящият му контракт с португалския гранд изтича в края на сезона, което означава, че той ще бъде свободен агент през лятото. Съобщава се, че Арсенал има голям интерес към футболиста на “драконите”.

“Артилеристите” са заинтересовани да подпишат с Отавио като свободен агент през лятото, въпреки че биха могли да се изправят пред силна конкуренция от гигантите от Серия А – Рома. Всъщност “джалоросите” искат да осигурят услугите му, тъй като се стремят да добавят конкуренция за бившия плеймейкър на Арсенал Хенрих Мхитарян. Що се отнася до Арсенал, изглежда очевидно, че Отавио се гледа като потенциален заместител на Месут Йозил. Договорът на германския плеймейкър също изтича през лятото, въпреки се очаква да напусне “Емиратс” през настоящия трансферен прозорец, тъй като е свързван с преминаване във Фенербахче.

Въпреки че “топчиите” имаха интерес към Юлиан Бранд и Емилиано Буендия, Отавио може да бъде вълнуваща алтернатива. 25-годишният играч е ключов за атаката на Порто от няколко години, като е изиграл 165 мача за отбора. Той е регистрирал общо 43 асистенции, четири от които са дошли през тази кампания. Това, което прави Отавио толкова привлекателна цел за Микел Артета е неговата гъвкавост. Въпреки че е атакуващ полузащитник, бразилецът може да действа по целия фронт на атаката, което би го направило заместник и на Уилиан. В допълнение, плеймейкърът на Порто може да работи усилено в дефанзивен план и често се стреми да изпълни своите защитни задължения.

Това е много добре за Артета, който държи на дисциплината. В това отношение Отавио трябва безпроблемно да влезе в плановете на мениджъра на Арсенал, въпреки че е малко вероятно той да се превърне в заместник на играч като Йозил. Справедливо е също така да се отбележи, че гигантите от Северен Лондон също могат да се затруднят да се справят с Рома в преследването на 25-годишния играчи, чиито португалски корени биха го накарали да играепод ръководството на Пауло Фонсека.