Арсенал на Артета продължава да лети през сезон 2022/23
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три от три за лондончани през новия сезон

Арсенал записа убедителен успех с 3:0 като гост на Борнемут, с което постигна трети пореден успех през сезон 2022/23 във Висшата лига. Възпитаниците на Микел Артета изиграха нов силен двубой, като този път над всички бе халфът Мартин Йодегор, който вкара първите си попадения за сезона. Норвежкият национал се разписа на два пъти преди почивката, давайки комфортен аванс на “топчиите”. Третият гол пък бе дел на Уилям Салиба, който е неизменен титуляр в защитата от началото на кампанията.

Арсенал имаше шокиращо предимство през първото полувреме, като не позволи на съперника да отправи удар към вратата на Аарън Рамсдейл. Още в 5-ата минута Йодегор откри резултата, а шест по-късно се възползва от отлична асистенция на Жезус и вкара за 2:0 в полза на “топчиите”. Арсенал контролираше напълно играта и държеше много повече топката, но не вкара трети гол преди почивката на “Виталити Стейдиъм”.

Момчетата на Микел Артета сложиха точка на спора девет минути след началото на втората част. Гранит Джака намери Уилям Салиба, който прати топката в мрежата на домакините за трети път със страхотен изстрел – 0:3.

В 73-ата минута попадение на Габриел Жезус бе отменено поради засада. Малко след това Рамсдейл направи отлично спасяване при удар на Муур от домакините.

Така срещата завърши при резултат 3:0 в полза на Арсенал, който оглави класирането с актив от 9 точки и голова-разлика 9-2.

В следващия кръг Арсенал приема Фулъм в лондонско дерби и ще преследва четвърта поредна победа в Премиър Лийг.