Арсенал надви Саутхемптън като гост, младоци блестят за “топчиите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Арсенал спечели гостуването си на Саутхемптън с резултат 2:0 в двубой от 31-вия кръг на английската Висша лига. “Топчиите” стигнаха до успеха с по едно попадения през двете полувремена като точни за гостите бяха младоците Едуард Нкетиа и Джоузеф Уилок.

Домакините от Саутхемптън започнаха двубоя в схема 4-4-2, като на върха на атаката действаха Дани Ингс и Обафеми. В халфовата линия започнаха Редмънд, Хойберг, Уорд-Прауз и Армстронг. Пред вратаря МакКарти карето в отбрана бе Валери, Стивънс, Беднарек и Бъртранд.

За “артилеристите” на вратата бе Емилиано Мартинес, който замени под рамката Бернд Лено. Микел Артета гласува доверие на Тиърни, Холдинг, Мустафи и Бейерин в защита, а пред тях започнаха Сака, Джака и Себайос. В атака за гостите стартираха Пепе, Обамеянг и Нкетиа.

Арсенал стартира по-добре мача на “Сейнт Мери Стейдиъм” и пред Обамеянг се откри първата голова възможност, но габонският нападател стреля неточно. Малко след това гостите вкараха попадение чрез Нкетия, но голът бе отменен заради засада. В 10-ата минута “топчиите” отново бяха много близо до откриването на резултата, но шутът на Обамеянг срещна гредата.

В 20-ата минута стражът на Саутхемптън допусна груба грешка, подарявайки топката на Нкетиа. Младият нападател нямаше как да сбърка на празна врата и даде заслужен аванс на Арсенал – 0:1.

Саутхмептън изравни играта в следващите минути, а Арсенал бе по-внимателен в защита. Дани Ингс имаше добър шанс за гол, но не успя да изравни резултата. В края на първата част двата тима си размениха по един по-опасен удар.

Второто полувреме започна с лек натиск за Саутхемптън. Арсенал обаче имаше първия по-добър шанс за попадение, като Нкетиа пусна добър пас към Обаменяг, но Беднарек се намеси в последния момент и не позволи топката да стигне до габонския национал.

Саутхмептън опита да приложи натиск в оставащите минути до края на двубоя. В 78-ата минута Шейн Лонг имаше страхотен шанс за гол, но Емилиано Мартинес спаси. Нещата за домакините се влошиха в 85-ата минута, когато Джак Стивънс бе изгонен с директен червен картон. Арсенал се възползва две минути по-късно и вкара втори гол чрез Джоузеф Уилок, с което реши крайния изход на мача – 0:2.

След победата си на “Сейнт Мери Стейдиъм”, “топчиите” събраха 43 точки в своя актив и се изкачиха на 9-ото място в класирането. Арсенал се доближи на 6 точки до 5-ото място, което е възможно да даде квота за Шампионска лига за следващия сезон, ако Ман Сити не бъде допуснат до участие. Съставът на Саутхемптън пък остана на 14-ата позиция с 37 точки и е на цели 10 пункта от зоната на изпадащите.