Арсенал обмисля да привлече Иско под наем през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал изрази желанието си да подпише с плеймейкъра на Реал Мадрид Иско в предстоящия трансферен прозорец

Според Defensa Central, Арсенал е на челна позиция, за да си осигури услугите на испанския халф Иско. Микел Артета вече определи звездата на Реал Мадрид като желаната си цел, тъй като иска да подпише с нов плеймейкър в предстоящия трансферен прозорец през януари.

Тимът на Арсенал все още не е направил официална оферта за играча. Те обаче планират да го вземат под наем през януари, като краткосрочният договор съдържа опция за закупуване, която трябва да позволи на гигантите от Северн Лондон да осигурят трайно услугите му, въпреки че потенциалната стойност на този трансфер не е разкрита.

Реал Мадрид също е отворен за преговори за продажбата на Иско, въпреки че не е сигурно дали ще го прати под наем в Арсенал. Вместо това испанските гиганти предпочитат трансфер през лятото, може би от страх, че в даден момент Иско може да е нужен на тима от “Бернабеу”. Испанецът обаче е в много тежка ситуация на “Сантяго Бернабеу”, особено след преназначаването на Зинедин Зидан за старши треньор. Всъщност той е изиграл малко над 2200 минути футболен футбол от началото на кампанията 2018/19, изоставайки от играчи като Винисиус, Асенсио и Йодегаард.

Арсенал обаче може да иска потенциален трансфер на Иско в редиците си по множество причини. Те не разполагат с типичен плеймейкър, поради което страда играта им вн ападение. Крилата Уилиян и Николас Пепе показват много малко в предни позиции този сезон, докато Месут Йозил е аут от състава. В резултат на това, треньорът Артета иска надежден номер десет, а Иско се очертава като идеално решение. Испанецът има много опит на най-високо ниво във футбола и би могъл да осигури печеливш манталитет на клуба, като се има предвид миналите му постижения на “Бернабеу”.

По-важното обаче е, че Иско е способен да създава много положения за гол. Арсенал не успява да създаде значително количество възможности за нападателите си Обамеянг и Лаказет, така че определено има нужда от играч като иско.