Арсенал отрече за трансфер на Мейтланд-Найлс в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал ще се стреми да се раздели с някои играчи до понеделник, когато затваря трансферния прозорец. Източници в клуба обаче отхвърлиха информациите, свързващи Ейнсли Мейтланд-Найлс с Манчестър Юнайтед, определяйки ги като “чиста спекулация“.

“Артилеристите” добре осъзнават необходимостта от продаване на някои играчи през следващите дни, като няколко от играчите от първия отбор в момента водят преговори за потенциално отдалечаване от “Емиратс”. Сеад Колашинац, Лукас Торейра, Сократис и Шкодран Мустафи са свободни да напуснат преди крайния срок от 17:00 ч. в понеделник, тъй като Арсенал се стреми да набави необходимите средства, които да им помогнат за привличането на Усем Ауар и Томас Партей.

Байер Леверкузен проявява интерес към Колашинац, който прекара шест години в Шалке преди да премине в Арсенал през 2017 г., а преговорите между двата отбора вече продължават цели две седмици.

Продължават дискусиите и с Атлетико Мадрид за Торейра, който все още не е изиграл нито минута футбол през този сезон. Уругвайският национал иска да напусне Англия и Арсенал са готови да го продадат, но те искат да го трансферират с постоянна сделка, а Атлетико настоява да го вземе под наем. В идеалния случай, Арсенал ще иска в сделката да бъде включен Томас Партей, но пък Атлетико не го дава за по-малк оот 46 млн. евро.

Междувременно Мустафи и Сократис се считат за излишни в Арсенал и към тях има интерес от Италия, въпреки че не се смята, че сделката е близо. Сократис беше трансферна цел на Наполи, но не се очаква клубът от Серия А да привлече гръцкия национал, освен ако Калиду Кулибали не напусне, което сега изглежда малко вероятно след трансфера на Рубен Диаш в Манчестър Сити.

Един играч, който е изненадващо свързан с напускане на “Емиратс”, е Мейтланд-Найлс, като информация от Германия предполага, че е бил близо до съгласието да подсили Манчестър Юнайтед. Източници както на Арсенал, така и на Юнайтед, отрекоха 23-годишният играч да замени стадион “Емиратс” за “Олд Трафорд”, като го нарекоха спекулация.