google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В двубоя от третия кръг на ФА Къп Арсенал успя да вземе победата над Лийдс, макар и с само със скромния резултат 1:0. Голът отбеляза Рийс Нелсън, който успя да вкара в противниковата врата в 55-та минута от мача. Така отборът продължава участието си във ФА Къп.

През първата половина от мача гостите диктуваха положението. Лийдс пропиля доста възможности за откриване на резултата и така пропусна да обърне играта в полза на отбора си още през първото полувреме. А имаше немалко шансове да осигури сериозен аванс преднина.

Джак Харисън още в 14-ата минута се опита да вкара в противниковата врата, на Емилиано Мартинес успя да хване топката. След това, за лош късмет, Патрик Бамфорд уцели гредата, въпреки, че укроти впечатляващ пас.

Интересно положение имаше в 21-ата минута от мача, когато Бен Уайт успя да засече коженото кълбо от свободен удар. Той направи изстрел с глава, но топката попадна точно в ръцете на Мартинес.

На по-късен етап Егзиян Алиоски също си опита късмета, но беше доста неточен.

Малко по-късно Егзиян Алиоски също опита своя шанс, но ударът му бе неточен. В 34-ата минута Егзиян засече невероятно прехвърлящо центриране, но не успя да надделее над Мартинес, който демонстрира изключителни рефлекси и успя да хване топката.

Така, до финала на първото полувреме Лийдс пропусна още някоя и друга добра възможност и резултатът остана 0:0.

Началото на второто полувреме обаче беше белязано от напористата игра на Арсенал, който започна играта с летящ старт. Отборът получи свободен удар и Александър Лаказет нанесе бомбен удар, разлюлявайки напречната греда. Веднага след това той успя да овладее добър пас, който обаче Илан Мелие успя да спаси.

Лийдс имаше добра възможност в 54-ата минута от двубоя, когато Бамфорд се промъкна между двама от противниковите защитници и шутира, но шансът не беше на негова страна.

Почти веднага след това Рийс Нелсън откри резултата, когато укроти отбита топка в наказателното поле и я засили точно в противниковата врата.

До финала на двубоя “топчиите” показаха другото си лице и демонстрираха игра, коренно различна от тази през първото полувреме.

Габриел Мартинели можеше да реши всичко в 76-ата минута, когато шутира мощно след впечатляваща солова игра, но Мелие успя да отрази.

В края на срещата Сократис навлезе грубо около флагът за корнер, а съдията реши да го преразгледа с помощта на ВАР. Все пак обаче гъркът успя да се спаси от принудително изваждане от играта.

Така премина срещата, с която “артилеристите” потвърдиха участие в следващия четвърти кръг на ФА Къп. Сега вече им предстои ново предизвикателство на терена с Борнемут.