Арсенал поглежда към футболист на Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
19-годишният италианец Майкъл Кайод е следен от "топчиите"

В информация на Calciomercato се твърди, че защитникът на Фиорентина Майкъл Кайод е цел на Арсенал и “топчиите” може да направят оферта за него през 2024 г. Но Ла Виола иска да го обвърже с нов договор и трансферът няма да е лесен. 19-годишният защитник е достатъчно гъвкав, за да играе както като десен краен защитник, така и отляво. Той може да бъде чудесен трансфер за тима на Микел Артета в дългосрочен план.

Кайод показа качествата си за Фиорентина и възможността да се премести във Висшата лига може да бъде чудесна перспектива за него. Това би било вълнуваща стъпка в кариерата му и той щеше да играе за един от най-големите клубове в света. Арсенал определено може да използва повече качество на позициите на краен защитник. Артета трябваше да използва Бен Уайт като десен бек миналия сезон и той се нуждае от повече дълбочина на свое разположение.

Пристигането на Кайод ще му позволи да ротира състава си и да запази играчите свежи. Остава да видим дали Фиорентина са готови да продадат играча през януарския трансферен прозорец.

Tалантливият млад защитник със сигурност има способността да блесне в голям клуб като Арсенал и треньор като Микел Артета може да го превърне във важен играч на първия отбор. Испанският мениджър се справи добре с изграждането на талантливите млади играчи в Арсенал и помогнана Букайо Сака и Габриел Мартинели да се развият в звезди от Висшата лига.