Арсенал проявява интерес към защитник на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал следи бразилския защитник Емерсон Роял за трансфер през лятото

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, защитникът Емерсон Роял е обект на интерес от Арсенал, които обмислят да го привлекат през летния трансферен прозорец. „Артилеристите“ следят отблизо и друга звезда на „Реал Бетис“ – Гуидо Родригес.

Емерсон Роял пристигна в Реал Бетис през 2019 г. като част от странна и сложна сделка, в която участваха Реал Бетис и Барселона. Тази сделка накара Реал Бетис и Барселона да платят по 6 милиона евро за услугите си, като бразилецът се присъедини към Лос Вердибланкос под наем до лятото на 2021 г., когато Барселона ще има шанса да го привлече за постоянно.

Ако Барселона реши да се подсили със защитника, ще трябва да плати 6 милиона евро плюс 3 милиона евро като компенсация на Реал Бетис, а андалуският клуб ще получи 20 процента от бъдещите продажби на играча. Този процент се повишава с 50 процента, в случай че Барселона го продаде преди януари 2022 г. Междувременно Емерсон е следен от Арсенал, а Манчестър Юнайтед също имаше интерес към защитника преди време.

Арсенал може да бъде принуден да търси нов десен бек летния трансферен прозорец, поради несигурното бъдеще на Хектор Белерин, който е свързан с евентуално завръщане в Барселона. Клубът е е насочил вниманието си към Емерсон Роял, след като скаутите са следили отблизо прогреса му този сезон, в допълнение към друга звезда на Реал Бетис – Гуидо Родригес. 22-годишният Емерсон може да се впише в системата на Микел Артета на ‘Емиратс’ и е желан от мениджъра на “топчиите”.

Барселона също обмисля възможен трансфер на Емерсон, макар че с Сержиньо Дест, който играе силно през този сезон, ще бъде интересно да видим дали ще го задържат или ще го дадат под наем веднага на друг клуб. Засега изглежда, че Емерсон е цел на Арсенал преди летния трансферен прозорец, но тъй като бъдещето му в Испания все още не е решено, ще бъде интересно да се види къде бразилският защитник ще се озове края на сезона.