Манчестър Юнайтед ще се пробва да вземе защитник на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед може да направи опит да привлече защитника на Барселона Емерсон, който в момента играе под наем в Бетис

Според информация на испанското издание Fichajes, гигантът от Висшата лига Манчестър Юнайтед се е насочил към бразилския защитник Емерсон Роял, който е футболист на Барселона, но в момента играе под наем за Бетис и се представя доста успешно за севилския клуб.

21-годишният Емерсон преминава през младежките формации на Сао Пауло в Бразилия, след което играе за Понте Прета и Атлетико Минейро, преди да се премести в Европа през януари 2019 г. Десният бек бе привлечен от Барселона в сложна сделка, при която Реал Бетис плати половината от трансферната му сума в размер на 12 милиона евро. Съсобственост и на двата клуба, Емерсон играе много добре за Реал Бетис от пристигането си в Европа и ще може да се премести в Барселона едва през следващото лято.

По време на престоя си на “Естадио Бенито Вилямарин”, бразилецът е изиграл 48 мача досега за Бетис, отбелязвайки три гола и асистирайки за още шест. Емерсон започна като титуляр в седем от десетте мача на Реал Бетис в Ла Лига през този сезон, но не успя да допринесе директно за попадение. Независимо от това, защитникът впечатли силно с включванията си в атака и вече привлече интереса на европейските грандове.

Манчестър Юнайтед може да се опита да закупи бразилския защитник. ESPN написа миналата седмица, че 20-кратните английски шампиони се стремят да подпишат с нов десен бек, за да осигурят по-голяма конкуренция на Аарън Уан-Бисака. Откакто пристигна в клуба, англичанинът се утвърди като безспорен първи избор на десния бек. Това накара Манчестър Юнайтед през лятото да прати Диого Дало под наем в Милан, където той се справя доста добре досега. Но тъй като Юнайтед вече търси на пазара нов десен защитник, то Дало може да осъществи постоянен трансфер в Италия.

Освен за интерес към Емерсон, Ман Юнайтед има още интерес към Рикардо Перейра от Лестър Сити, както и Макс Ааронс от Норич Сити.