Арсенал се интересува от нападател на Борусия Мьонхенгладбах
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал проявява интерес към Алесан Плеа от Борусия Мьонхенгладбах

Според информация на Daily Mail, Арсенал обмисля да привлече френския нападател на Борусия Мьонхенгладбах – Алесан Плеа, в настоящия трансферен прозорец, тъй като мениджърът Микел Артета иска да подсили отбора в офанзивен план.

Продукт на младежката академия на Лион, Плеа игра за отборите на Оксер и Ница, преди да отправи към Германия през 2018 г., когато подписа с Борусия Мьонхенгладбах. Оттогава 28-годишният играч прогресира с всеки изминал сезон, като има 37 гола и 20 асистенции във 107 участия във всички състезания. Плеа се радваше на силен сезон 2020/21, като го завърши със сбор от 12 гола и 5 асистенции в 39 мача. Френският нападател все още има две години от настоящия си договор с Борусия Мьонхенгладбах, но въпреки това той е желан от тима на Арсенал.

„Артилеристите“ имаха слаб сезон 2020/21, след който няма да участват в европейските клубни турнири в предстоящата кампания. Тази ситуация означава, че може да се наложи да намалят размера на заплатите, което води до съмнения около бъдещето на някои играчи от отбора през лятото. Един такъв футболист е Александър Лаказет, който може да напусне тима. В такъв случай мениджърът Микел Артета ще има нужда от нов футболист в атака. Арсенал бе свързван с голмайстора на Айнтрахт – Андре Силва, но надали ще успее да се пребори с него, а Алесан Плеа е доста по-възможен вариант за “топчиите”.