Арсенал се преборил със солидни тимове за подписа на Давид Рая
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байерн Мюнхен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Челси проявявали интерес към стража.

Агентът на Давид Рая – Жауме Мунел, разкри, че Арсенал се е сблъсквал с конкуренцията на четири от елитните отбори в Европа за подписа на звездата на Брентфорд

Както е известно, вратарят е на “Емирейтс” под наем от “пчеличките”. Преминаването стана през това лято.

28-годишният Рая беше ухажван от няколко клуба по време на последния трансферен прозорец и в крайна сметка акостира в Арсенал.

“Арсенал прояви интерес за първи път през 2021-а година. Те се опитаха да го купят, но Брентфорд не искаше да го продаде на никаква цена. След като купиха Рамсдейл, това беше по-лесен вариант, но Давид винаги е бил приоритет”, каза Мунел пред “AFTV”.

“Това лято му оставаше само една година от договора му с Брентфорд и Арсенал беше клубът, който показа най-конкретния интерес”, продължи той.

“Тотнъм също се интересуваше и направи официална оферта, но беше отказана, защото беше по-ниска от 40 милиона евро, за които Брентфорд претендираше. Байерн Мюнхен също следеше ситуацията и имаше невероятна оферта, но без включена опция за покупка и поради тази причина не я приехме”, разкри агентът на Рая.

“Байерн Мюнхен не разбра нашия отказ, защото смятаха, че Рая щеше да бъде резервен вратар в Арсенал, но както виждате, не е така. Също така Манчестър Юнайтед и Челси направиха запитване, но нищо конкретно”, каза още Мунел.