Арсенал се прицели в една от звездите на Уулвърхямптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Арсенал е определил Педро Нето като възможна алтернатива на Емилиано Буендия, чиято цена е твърде висока за "топчиите"

Според информация на Daily Express, футболистът на Уулвърхямптън Педро Нето е обект на интерес от Арсенал за евентуален трансфер през януарския трансферен прозорец. Португалският национал се разглежда като алтернатива на Емилиано Буендия, тъй като високата му цена спира “артилеристите”.

Педро Нето отдавна се смята за едно от най-обещаващите млади крила, излизащи от Португалия през последните години. 20-годишният футболист прогресира забележително, откакто се присъедини към Уулвс от Брага през лятото на 2019 г., а през миналата година също записа и първите си изяви за португалския национален отбор. След като миналия сезон бе дебютен за младока, Нето утвърди мястото си в тима през този сезон, с 4 гола и 2 асистенции в 18 участия във Висшата лига. Неговият прогрес се следи от няколко клуба, като Арсенал е сред онези, които са насочили вниманието си към него.

“Топчиите” търсят играч, който може да укрепи креативните им редици, като същевременно може и да бележи попадения. Изгонването на Месут Йозил от състава на първия отбор се отрази неблагоприятно на тяхната креативност, което за пореден път пролича при нулевото реми на “артилеристите” срещу Кристъл Палас в четвъртък. Докато Емил Смит Роу и Букайо Сака прогресираха през този сезон, слабата форма на Уилиан и Николас Пепе подтикна Арсенал да търси ново крило. За тази цел звездата на Норич – Емилиано Буендия, е силно свързан с трансфер на “Емиратс”.

Тимът на Нрич Сити обаче постави цена от 40 милиона паунда на аржентинеца, така че Арсенал трябва да оттегли интереса си към него. В резултат на това, бяха идентифицирани няколко алтернативи, включително Юлиан Дракслер и Педро Него. Крилото на Уулвс, който вече се е установил във Висшата лига, може да окаже незабавно влияние в Арсенал, въпреки липсата на опит. В информацията на Острова обаче не се споменава дали “топчиите” ще започнат офанзива за португалския национал, но е доста възможно в края на януари Арсенал да отправи оферта за футболиста на “вълците”.