Арсенал се справи с Борнемут и продължава напред във “ФА Къп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Арсенал спечели визитата си на Борнемут на “Виталити Стейдиъм” в мач от 4-ия кръг на “ФА Къп” с 2:0. Попаденията за лондончани отбелязаха Букайо Сака и Едуард Нкетиа.

Наставникът на “артилеристите” Микел Артета направи доста промени в състава. Вратарят Бернд Лено отстъпи мястото си на Емилиано Мартинес, а в атака действаше Едуард Нкетия за сметка на Александър Лаказет. Шанс като титуляри получиха още Джоузеф Уилок, Никола Пепе, Габриел Мартинели и Букайо Сака.

Двубоят започна много добре за гостите от Лондон, които откриха резултата още в 5-ата минута, а автор на попадението бе Букайо Сака. Левият бек отпразнува първия си гол за “артилеристите” като вкара много хубаво попадение.

В 26-ата минута Арсенал удвои своя аванс. Този път точен беше нападателят Едуард Нкетиа, който през миналата година игра под наем за втородивизионния Лийдс. След като вкараха второ попадение, “артилеристите” намалиха оборотите и просто контролираха играта. Футболистите на Микел Артета не позволиха на играчите на Борнемут да създадат положения за гол, което се дължеше най-вече на добрата им игра в средата на терена.

“Черешките”не успяха да организират добри атаки и в началото на второто полувреме като вратарят на гостите Емилиано Мартинес нямаше много работа. С напредване на времето, Борнемут изглеждаше така сякаш се е примирил с поражението. Все пак в 94-ата минута домакините вкараха почетно попадение чрез резервата Сам Съридж. При попадението бе използвана системата за видео повторения VAR, за да се установи, че няма засада на Съридж, който се възползва от центриране на свой съотборник, овладя топката и я прати в мрежата на Мартинес.

Възпитаниците на Еди Хоу не затрудниха с нищо тима на Арсенал в оставащите минути от добавеното време, като гостите от Лондон заслужено продължават напред в следващата фаза на “ФА Къп”. На 1/8-финалите на турнира Арсенал ще се изправи срещу Портсмут като двубоят ще се играе на “Фратън Парк”.