Арсенал се справи с Портсмут и е 1/4-финалист във “ФА Къп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал победи третодивизионния Портсмут с 2:0 като гост в мач от 1/8-финалите на турнира “ФА Къп”. “Артилеристите” стигнаха до успеха на “Фратън Парк” след попадения на Сократис (45+4′) и Еди Нкетиа (51′).

Микел Артета направи доста промени в стартовия състав на “топчиите”, като Давид Луис изведе лондончани с капитанската лента. Шанс за изява от първата минута получиха много младежи, сред които Мартинели, Уилок, Нелсън, Нкетиа и Букойо Сака.

Двубоят започна лошо за гостите, след като в 15-ата минута Лукас Торейра се контузи и бе заменен от Дани Себайос. В 31-вата минута “топчиите” имаха добъра възможност да открият резултата, след като Нелсън центрира към Мартинели, който стреля с глава над вратата.

Арсенал имаше инициативата и контролираше играта до почивката. Дълбоко в добавеното време на първото полувреме Нелсън центрира в наказателното поле като бранителят Сократис прати топката в мрежата на Помпи – 0:1.

Лондончани стартираха силно втората част и шест минути след подновяването на играта удвоиха аванса си. Еди Нкетиа прати топката за втори път във вратата на домакините с прецизен изстрел – 0:2. В 77-ата минтуа Букойо Сака направи добър пробив и шутира опасно, но вратарят на Помпи успя да се намеси и да претодврати попадението.

До края на срещата Арсенал намали оборотите и нов гол не падна. “Артилеристите” се върнаха на победния път след поражението от Олимпиакос в четвъртък и продължават напред във “ФА Къп”.