Арсенал срази Манчестър Юнайтед с голове в добавеното време
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рекордната покупка на "топчиите" Деклан Райс с първи гол

Арсенал победи Манчестър Юнайтед с 3:1 на “Емиратс” в среща от 4-ия кръг на Висшата лига. Мартин Йодегор, Деклан Райс и Габриел Жезус реализираха попаденията за домакините, а откриващият гол в срещата бе дело на Маркъс Рашфорд.

“Червените дяволи” разчитаха на контра атаки и при една от тях откриха резултата. Кристиан Ериксен намери Маркъс Рашфорд, като нападателят овладя топката и стигна до позиция за истрел, отбелязвайки за 0:1 в 27-ата минута.

Няколко секунди по-късно Арсенал изравни с незабавен отговор. Мартинели намери Йодегор и норвежкият халф с мощен шур не остави шансове на Андре Онана. Първото полувреме на срещата завърши 1:1.

Арсенал бе по-активният тим след почивката. В 59-ата минута реферът отсъди дузпа за домакините, която след това бе отменена с ВАР.

В 68-ата минута Мартинели пропусна добра възможност за “топчиите”. Малко след това Букайо Сака стреля покрай вратата на гостите.

В 88-ата минута резервата прати топката в мрежата на Аарън Рамсдейл и гостите смятаха, че са повели в резултата и евентуално спечелили срещата. Попадението на аржентинския талант обаче бе отменено поради засада.

Дълбоко в добавеното време Деклан Райс донесе победата на Арсенал. След центриране от корнер, английският национал с прецизен удар се разписа за 2:1.

В заключителните секунди домакините организираха страхотна контра атака, която бе завършена от Габриел Жезус за крайния резултат 3:1.

С този успех Арсенал събра 10 точки и заема 4-ото място в класирането, докато “червените дяволи” са с 6 точки на 11-ата позиция.