Арсенал ще хвърля трансферна бомба с Диего Коста
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шокиращо преминаване през януари в Арсенал може да направи Диего Коста, който се очаква скоро да напусне Атлетико Мадрид

Според информация на AS, дните на Диего Коста в Атлетико Мадрид са преброени. Нападателят е готов да напусне “Уанда Метрополитано” в предстоящия трансферен прозорец през януари. Той не тренира с отбора по-рано тази седмица и ще поиска от клуба да прекрати договора му, който изтича в края на сезона, като Арсенал се очертава като потенциална дестинация за родения в Бразилия нападател.

Смята се, че Диего Коста иска да играе в Европа, но Атлетико Мадрид не желае да го продава на директни съперници в Ла Лига. В резултат на това испанският гранд може да помогне на Арсенал да улесни трансфера на бившия нападател на Челси, след като двата клуба са в добри отношения след летните сделки за Томас Партей и Лукас Торейра.

Въпреки че Арсенал не играе в Шампионската лига, той е голям претендент за спечелването Лига Европа през този сезон, тъй като беше единственият клуб, който спечели всичките си мачове в груповата фаза. Лошият им старт на кампанията във Висшата лига обаче вероятно ще направи така,че да пропуснат Европа през следващия сезон, освен ако не спечелят ФА Къп или Лига Европа.

Диего Коста не би трябвало да има трудности при преместването си на “Емиратс” през януари. Нападателят вече е привикнал към живота в Лондон, след като игра за Челси в продължение на три години и половина. Той също така може да се похвали със страхотен рекорд в английския елит, вкарвайки 52 гола само в 89 мача, като същевременно помогна на Челси да спечелят два пъти титлата в Англия.

Потенциален трансфер на Коста в Арсенал може да бъде много добър за лондончани, които имат проблеми в атака през този сезон. Въпреки че клубът притежава суперзвезди като Пиер-Емерик Абумеянг и Александър Лаказет, и двамата играчи не са в топ форма. В това отношение Коста може да добави така необходимата конкуренция в атаката през втората половина на кампанията. По-важното е, че той може да внесе друго измерение в офанзивната игра на Арсенал, благодарение на здравия му стил на игра, който трябва да позволи на Микел Артета да го разположи на върха на атаката.