Арсенал ще преследва защитник на Спортинг и през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият бранител Усман Диоманде остава трансферна цел на "топчиите"

Вицешампионът на Англия от сезон 2022/23 – Арсенал, е на път да възобнови интереса си към защитника на Спортинг Лисабон Усман Диоманде през януари. Според португалската медия Record, “артилеристите” са направили оферта на стойност 35 милиона евро за Диоманде, която е била отхвърлена от Спортинг, който оценява своя футболист на около 80 милиона еврo. Въпреки че сумата е твърде висока, отборът на Микел Артета отново ще обмисли възможността за трансфер на играча през следващия трансферен прозорец през зимата.

Арсенал привлече Юриен Тимбър от Аякс това лято, но холандският защитник получи тежка контузия в първата игрова седмица от сезон 2023/24. Тъй като Тимбър е извън игра за почти целия сезон, лондончани търсят нов централен защитник, който да подсили тяхната отбрана и да им даде нужната стабилност.

Усман Диоманде е сред най-добрите защитници в португалското първенство, въпреки че е само на 19 години. Той бе привлечен от отбора на Мидтиланд през зимния трансферен прозорец на сезон 2022/23. Футболистът вече има близо 20 двубоя за лисабонци и се утвърди в състава.

Спортинг Лисабон плати само 7.5 млн. евро за футболиста, а сега иска да спечели близо 10 пъти повече. диоманде е родом от Абиджан, Кот Д’Ивоар, като през 2020 г. преминава в отбора на Мидтиланд.