Ботев Пловдив стартира подготовка за тежката визита на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" се готвят за мача с шампионите без двама чужденци

Ботев Пловдив ше поднови мачовете си в Първа лига на България с гостуване на Лудогорец през уикенда. Клубът от Пловдив обяви, че стартира подготовка за визитата на “орлите”. Двубоят от деветия кръг на efbet Лига е в събота като “орлите” са тотални фаворити за победата.

Днес “жълто-черните”, водени от новия си треньор Душан Керкез, направиха първо занимание за седмицата, след като в неделя имаха почивен ден. Керкез ще направи официалния си дебют начело на “канарчетата” на “Хювефарма Арена” в съботната среща.

След сутрешно занимание във фитнеса, футболистите на Ботев тренираха с топка следобед. Участие в заниманиет не взеха двама от чуждестранните футболисти на отбора – Йонас Там, който е ангажиран с националния тим на Естония и Фаустас Степонавичюс, който е с младежите на Литва до 21 години.

Защитникът Атанас Чернев започна нормален тренировъчен процес, след като се възстанови от контузия и треньорът на Ботев може да разчита на него. Амаду Думбуя пък продължава своето индивидуално възстановяване и няма да е на линия за двубоя с Лудогорец.

Във вторник Ботев продължава с двуразовите занимания, а от сряда футболистите ще тренират по веднъж на ден. В събота Ботев Пловдив ще се стреми да продължи с добрите си резултати в първенството, но изпитанието срещу Лудогорец ще бъде много тежко.