Три гранда от Висшата лига са се провалили в опита да вземат Барела
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси, Ливърпул и Нюкасъл не са успели да подпишат с полузащитника на Интер

Отборите на Челси, Ливърпул и Нюкасъл Юнайтед са се интересували от халфа Николо Барела през летния трансферен прозорец. Неговият клуб Интер не е имал намерение да се разделя с една от звездите си през лятото. Все пак в бъдеше италианският национал може да напусне “синьо-черните” срещу 77 милиона паунда.

Николо Барела се утвърди като един от най-добрите халфове в света, откакто се присъедини към Интер през лятото на 2019 г. Нерадзурите го подписаха с първоначална сделка под наем от тима на Каляри, преди да напарвят постоянен трансфер на футболиста през юли 2020 г. И този трансфер проработи и за двете страни, като 26-годишният футболист прогресира значително през последните четири години.

Италианският национал е ключова фигура за своя клуб и страна в продължение на почти половин десетилетие. Той се е появил близо 200 пъти за Интер Милано, като е отбелязал 20 гола и 44 асистенции. Прогресът на Барела не остава незабелязан, като няколко гранда на Висшата лига са го искали в редиците си. Нюкасъл Юнайтед е искал да си осигури услугите на Барела, преди да се насочи към Сандро Тонали. И те са влезли в контакт с Интер Милано за играча, но са получили отрицателен отговор за трансфер.

Челси и Ливърпул също са желали да подпишат с Барела през това лято и са тправили запитвания за 26-годишния играч, но са претърпели провал с офертитеси. И Челси, и Ливърпул можеха да се справят по-добре с играч с качествата на Барела през този сезон.