Арсенал ще се бори с Реал Мадрид за японски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" с интерес към 22-годишното крило на Реал Сосиедад Такефуса Кубо

Медията Fichajes излиза с информация, че Такефуса Кубо е обект на интерес от страна на Арсенал. 22-годишният футболист на Реал Сосиедад, чиято освобождаваща клауза е на стойност 60 милиона евро, също е трансферна цел на Реал Мадрид. “Лос бланкос” обаче могат да си осигурят услугите му само за 30 милиона, тъй като имат клауза в трансфера на играча в посока Реал Сосиедад.

Талефуса Кубо най-накрая намери своя дом като професионален футболист, след като се присъедини към Реал Сосиедад миналата година. Японският национал имаше нужда от малко време, за да стане титуляр в баския клуб. Освен това той се превърна в ключова фигура за своя национален отбор и е едно от най-добрите крила в Ла Лига.

22-годишният футболист, който прекара три години в Реал Мадрид, без да се наложи в първия отбор, започна добре сезон 2023/24. Кубо отбеляза четири гола и има една асистенция в десет двубоя досега този сезон. Междувременно прогресът на младежа не остава незабелязан, привличайки вниманието на Реал Мадрид и Арсенал.

Последните информации сочат, че Реал Мадрид следи изявите на Кубо и Реал Сосиедад. Интересът на Лос Бланкос да си върне младото крило е разбираем, като се има предвид, че Карло Анчелоти няма много нападатели на свое разположение. Тъй като Винисиус Жуниор и Родриго Гоес са единствените крила в състава, Реал Мадрид трябва да инвестира във футболист на тази пзиция.

“Лос Бланкос” притежават 50 процента от правата на Кубо, което им позволява да го вземат за 30 милиона евро, вместо да дадат 60 милиона евро, колкото е освобождаващата му калуза. Но Реал Мадрид ще се сблъска със сериозна конкуренция от страна на Арсенал в надпреварата за подписа на японския национал.