Арсенал постигна труден успех с 1:0 над Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Арсенал и Уест Хем завършиха при резултат 1:0 в мач от Английската висша лига. Единственото попадение отбеляза Александър Лаказет в 78-тата минута. „Артилеристите“ остават на 9-то място, на три точки от зона Шампионска лига.

Двубоят започна с страхотен шанс за Уест Хем. Гранит Джака сбърка едно подаване и Боуен отне топката и шутира от дистанция. Ударът му срещна левия страничен стълб.

В 11-тата минута „чуковете“ отново излязоха на голова позиция. Микел Антонио комбинира с Форналес, напредна по дясното крило и остана в ситуация, в която трябваше само да намери Алер, който бе оставен сам. Пасът на Антонио обаче не намери целта.

Арсенал отговори с няколко добри атаки. Първо Йозил пробва един удар, който се оказа твърде слаб. Малко по-късно Сака Диоп опита да изчисти топката , след центриране, и нацели собствената си греда. „ Артилеристите“ продължиха да показват колебания в дефанзивен план и в 19-тата минута Алер излезе „очи в очи“ с Лено, след отличен пас на Марк Ноубъл, но не успя да реализира.

До края на първото полувреме двата тима играеха равностойно, като „чуковете“ създаваха малко по-чисти ситуации. При една от тях Антонио пропусна, след като Диоп успя да свали една топка към него.

Арсенал така и не намери ритъм в играта си и трудно създаваше опасности пред бившия си вратар Лукаш Фабиански. Пепе бе един от малкото, който опитваха за затруднят отпрана на Уест Хем. Крилото направи няколко добри пробива, който не завършиха с точен изстрел.

В началото на второто полувреме Арсенал натисна, а Нкетиа пропусна много добра възможност. В 56-тата минута Микел Антонио изтърва поредната ситуация пред вратата на Лено. Кресуел центрира, Алер игра с топката и тя достигна до Антонио. Нападателят бе оставен абсолютно сам да стреля с глава, но Лено успя да спаси.

В 60-тата минута в игра се появи Александър Лаказет, който вкара единствения гол в мача. Обамеянг шутира, топката някак се озова в краката на Йозил. Той подаде към Лаказет, а французинът отбеляза. Съдиите първо отсъдиха засада на Йозил, но след намеса на ВАР, попадението бе зачетено.