Арсенал влиза в битката за подписа на хърватски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" ще се борят с Астън Вила и Уулвс за подписа на футболиста на Рейнджърс

Според информация на изданието Football Insider, Арсенал е последният в битката за подписа на играча на Рейнджърс и националния тим на Хърватия – Борна Баришич.

Баришич подписа с Рейнджърс през лятото на 2018 г. от Осиек и оттогава е редовен играч в първия отбор на шотландския гранд. Към днешна дата, 28-годишният футболист е записал 112 участия за тима на Стивън Джерард, като до момента има 7 гола и 32 асистенции. Той беше една от ключовите фигури в отбора, който се пребори по безапелационен начин със Селтик за титлата в шотландското първенстов през миналия сезон. Изглежда, че подвизите на Баришич в Шотландия са му спечелили много почитатели на юг, като Астън Вила и Уувлс също следят 20-годишния хърватски национал, а сега и Арсенал също влиза в надпреварата за левия бек.

Преди няколко години Арсенал подписа с Киърън Тиърни от другия шотландски гранд Селтик и това бе добър трансфер за лондончани. Сега те са готови да вземат друг ляв защитник от Шотландия в лицето на Баришич. В тима на Микел Артета липсва прикритие в позицията на левия бек – нещо, което ги нарани през последния сезон. Седрик Соареш беше изпробван на този пост, но без успех, като мениджърът на Арсенал също използваше полузащитника Гранит Джака като импровизиран ляв бек. Бившият капитан на “артилеристите” обаче е на път да напусне клуба това лято, докато Сеад Колашинац също се очаква да си тръгне от “Емиратс”.

В такъв случай Арсенал ще има нужда от привличането на играч като Баришич, който в момента е с тима на Хърватия на Евро 2020. Той не взе участие в мача срещу Англия на “Уембли”, спечелен с 1:0 от “Трите лъва” на старта на груповата фаза на европейските финали.