Арсенал взе решение за бъдещето на свой нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неубедителните представяния бяха основните причини за съмнителното бъдеще на футболистът

Треньорът на Арсенал – Микел Артета планира да задържи Еди Нкетия в отбора си, поне в краткосрочен план. С 38 гола и 7 асистенции в 168 мача във всички турнири, нападателят доказа, че може да помогне на отбора си в трудни моменти.

Въпреки това, тъй като „артилеристите“ в последните години са претенденти за титлата във Висшата лига, вкараните от него само 5 гола (3 от които в един двубой) и 2 асистенции в 27 мача през 2023-24 г. са крайно недостатъчни за нападател. Знаеше се, че Арсенал биха продали нападателя ако получат добра сума, а и той самия би търсил място на което ще получава повече минути.

Няма официално дадена информация за клубове, които биха искали да вземат Нкетия в състава си, но се знае, че има отбори, които слухтят около ситуацията свързана с него.

Според Football Insider обаче, Артета все още планира да вземе Нкетия на предсезонното турне на клуба в Съединените щати, което индикира, че смята да разчита на него. Арсенал ще изиграе три мача в САЩ, преди да се завърне в Европа, като ще се изправи срещу Борнемут, Байер Леверкузен и Лион.