Артета: Искам Oбумеянг да остане, той е най-важният ни играч
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Микаел Артета се надява до обеди „най-важния си играч“ Пиер-Емерик Oбумеянг да остане в клуба.

Габонецът се разписа два пъти, за да донесе драматичната победа срещу Евертън, в неделния мач от Висшата лига. Oбумеянг вече натрупа 19 гола през сезона и общо 60 в 95 срещи за лондончани.

Все по-силни стават слуховете, че нападателят иска да играе в Шампионската лига през следващия сезон, а кандидати за играч от подобен калибър не липсват.

„Преди да поема Арсенал, говорих с Oбумеянг и той показа, че е отдаден на клуба“ – коментира темата Артета. – „Искам от него да покаже и на терена, че иска да остане. Много съм доволен от него. Вкарва важни попадения и е нашият капитан. Дава чудесен пример за всички играчи, дори и с начина по-който работи в дефанзивен план.“

Настоящия договор на нападателя изтича през лятото на 2021. Слуховете го пращат в Барселона, дори се твърди, че “каталунците“ са се опитали да го привлекат през изминалия зимен трансферен прозорец.

„Имат право да го желаят, той е невероятен футболист“ – казва Артета – „Нормално е големите клубове да го желаят. Надявам се да го убедим, че е на правилното място. Трудно е , защото той има големи очаквания. Иска да играе с най-добрите играчи в най-големите турнири. Трябва да му помогнем да го постигне. Той е най-важният ни играч, има огромно влияние върху целия отбор. Ще трябва да го убедим да остане.“