Артета: Изправихме се срещу изпитание, което преодоляхме
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бяхме концентрирани и се опитахме да се възползваме максимално от шансовете си. Да играеш 30 минути с човек по-малко е много трудно.

Микел Артета отправи похвали към момчетата си след успеха им над Кристъл Палас (1:0). Норвежецът Мартин Йодегор реализира от 11-метров наказателен удар единственото попадение на “Селхърст Парк”, а един от най-интересните епизоди в срещата беше червеният картон на Такехиро Томиуясу. Японският бранител бе изгонен от игра за два жълти картон в рамките само на седем минути. Първото официално предупреждение на защитника бе заради забавяне на играта при изпълнение на тъч и съдииското решение ядоса Артета.

“Чудесна победа. Много съм доволен. Еди Нкетия беше великолепен. Бяхме концентрирани и се опитахме да се възползваме максимално от шансовете си. Да играеш 30 минути с човек по-малко е много трудно. Футболистите, които се появиха като резерви, се справиха перфектно. Те знаеха какво се иска от тях и го направиха. На моменти част от играчите чувстваха физически дискомфорт, но стиснаха зъби”, коментира Артета.

“Не знам колко дълго се е забавил Томиясу с хвърлянето на тъча. 23 секунди? Не, не мисля. Бяха около 8 секунди. Може би трябва да започнем да играем с таймер. Всичко е наред, важното е, че спечелихме. Изправихме се срещу трудно изпитание, преодоляхме го и това ни прави още по-силни”, подчерта испанеца.